A long trip is waiting

Vi åker ca 22.30 mot flygplatsen här i Bangkok
Kl 01.05 går planet mot Peking
Vi landar där 06.30

Mellanlandning i Peking, vänta i 8 timmar

Planet mot Stockholm går 13.55
Landar på Svensk mark kl 16.35

Vänta några timmar...
Kl 20.20 går planet mot Umeå

Ungefär 21.20 landar vi på Umeå flygplats
Där kommer Inge-Bo att hämta oss & vi åker vidare mot Åsele!

Beräknad hemkomst Tisdag den 28 Februari kl 23.59 ;]


Eftermiddag

Nu är vi inne på sista dagen här i Thailand. Känns som att man bara ligger o väntar på att få åka till flygplatsen.. Har packat upp kläderna som jag ska åka i senare ikväll, Det mesta är nedpackat (Har inte rört så mkt sedan vi kom igår), så det känns skönt! Gruvar lite inför resan hemåt. Mellanlanda i Peking 8 h känns väl lite sådär.
Jaja, resan hit gick ju bra så :)

Vi har iallafall haft en underbar månad här! Än om det varit jobbigt att inte kunna göra allt som vi hade tänkt så kom vi ändå iväg hit! Fått maten serverad, kläderna tvättade, städat på rummet & bäddad säng..osv osv.
Fredrik har varit det bästa stöd man kan tänka sig. Jag har inte behövt säga något, utan han har sett om jag behövt hjälp med något eller bara velat bli ompysslad. Han har sprungit fram & tillbaka, peppat, berömt, servat mig med glädje utan att klaga. Det kallar jag kärlek!

 En stor eloge till både mej & Fredrik!
v

 KRAM


Framme

Nu har vi landat på nya hotellet. Sitter & väntar på att få lämna grejerna på rummet. De var inte klar med rummet nu när vi kom, så vi fick checkar på fotmassage för att vi fick sitta ner o vänta. Good service! Blir tillå använda dem imorgon då :) 

Ska väl ut till Poolen o sola senare! Vi åkte som sagt imorse till flygplatsen o det tog bara en kvart ungefär.. Så kvart-tjugo över 9 var vi framme på samui flygplats & vårt plan skulle gå kl 11.45. Vi hade tur och fick komma med ett tidigare plan som gick kl 10 eftersom det fanns platser kvar.. Great!!

Resan hit gick finemang. Åkt rullstol & mått som en kung ;] ..Magen kurrar faktiskt lite nu, vi har ju inte ätit något ännu, så vi får leta åt någon restaurang eller om det finns något att käka här på hotellet :)
Kram på er!


Give up

Hemma efter ännu en dag på stranden. Freddan har dessutom hållt i en söt apa idag! :)
Msn fungerar fortfarande inte, ger upp nu.. Blir galen när saker o ting inte fungerar som de ska!!! Har hållt på avinstallera, sedan installera om det. Men då kommer det bara upp ett felmeddelande om att det redan finns en nyare version på datorn. Jag hittar ju inte åt det på lägg till/ta bort program? Jaja.

Så, mamma Ann-Gerd & pappa Inge-Bo. Ni får allt vänta till å se oss och prata med oss tills vi är hemma i Sverige igen! Är ju trots allt inte många dagar kvar nu. Ni får följa oss här på bloggen istället! :)

Ska lyxa på med en massage ikväll & sedan ska vi kolla om vi hittar något bra ställe att fixa mina naglar på. ...Kanske även lite shopping om vi känner för det senare. Och slutligen packa ihop för imorgon.

Imorgon kl 09 på morgonen kommer en taxi & hämtar oss. Kl 11.45 åker flyget härifrån mot Bangkok. Väl där tar vi taxi till hotellet & checkar in.

KRAM


Now I understand

Nyss hemkommen från Erik's, för mej blev det en Bolognese & för Freddan blev det pannbiff m stekt potatis. Båda nöjd och glada.. Har varit lite halv tjyvens i magen idag, brukar aldrig vara det när jag är utomlands.. eller hemma för den delen. Men nu när vi kom hem fick jag paniiken på toaletten! Fick en "Fredrik-attack". Känner nu hur det luktar i hela rummet. Måste ha vart den där jäkla majskolven jag smällde i mej igår på stranden, right? För detta är ju inte alls likt mig. Nåväl, slut på snuskpratet!

Nu tkr jag faktiskt synd om F när han haft så.... rätt ofta här. Jag har bara skrattat när vi varit ute & käkat o han vill att vi skyndar oss hemåt. NU förstår jag precis hur han känner!

Blir en myskväll ikväll, är ju trots allt Fredag! Köpte med oss en påse Ahlgrens bilar från Erik, så bilar & film next! :)

Ha det bra alla goa! KRAM från oss


Nema problema

Har vart problem med att logga in på msn hela dagen idag, är det så hemma också eller? Vi kommer iallafall inte in.. Får se om det funkar bättre imorgon. Vackert väder har det varit idag också!
Ska dra mej till duschen snart & sedan ska vi väl ut och käka någon middag. Får se vad vi provar denna kväll.
KRAM


A new day has come

Middagen igår blev som vanligt lyckad. Jag beställde en saftig köttbit, beasås & sallad. Man blir rätt less på potatis, av alla olika slag, som man kan ta. Så en sallad satt gött! Freddan tog en skagentoast (Något vi varmt rekomenderar!!) & lasagne. Mätt & belåtna begav vi oss vidare för att köpa lite kläder. Vi kom inte överrens om priset med Indier-tjejen. Så vi for därifrån... Hon började disskutera om att hon inte kunde säkna priset så mycket som vi ville, att hon kunde få 9000 bath för det i Phuket osv osv. Ärsch, man blir riktigt less på sånt bullshit. For till ett annat ställe där det gick mkt bättre.

Lämnade även in våra smutskläder för tvätt igår, vi har ju trots allt "bara" Idag, imorrn & övermorgon kvar på detta hotell. Den 26'e åker vi vidare mot Bangkok. Fast då har vi ju någon dag där också :)

Nä nu väntar stranden på oss ;) Upp å iväg!


Lamai

Vilken underbar dag vi haft idag. Vi kom väl ner till stranden vid 10. Till lunch/frukost blev det varma mackor. Sedan har vi druckit färskpressad annanasjouice, köpt en ny bikini, käkat glass... Njutit av denna fantastiskt varma dag! Hoppade ner med kryckorna till vattnet o fick doppa mitt "friska" ben. Underbart när vattnet for upp och man fick svalka en liiten del av kroppen iallafall. Är så sjukt avis på alla som kan bada, jag som annars älskar att flyta omkring i vattnet. Men.. Detta lär ju inte vara sista resan vi gör så nästa gång, då jäklar ska jag bo i vattnet ;) Hehe

Känns lite i ansiktet att man bränt sig idag, får bli en svalkande dusch innan vi går ut och äter middag. Vi hade även tänkt shoppa lite ikväll... Har som blivit lite av det :)

Ha det gott! Kram från oss


Armband för hela slanten


Igår hängde vi med Thomas. For runt på olika ställen o kollade läget. Först for vi på El dorado & käkade, sedan drog vi vidare på två andra ställen. Det blev senaste kvällen igår, haha. Var tänkt att vi skulle fara på Silver beach idag men jag får se hur det blir med det. Freddan ligger fortfarande i sängen, kanske skjuter vi på det till imorrn? Aja, vi får se helt enkelt.

Som ni ser på bilden ovan, kom F på den "brillianta" idén att köpa hela kartan med armband av en försäljare. Försäljaren stod först med öppen mun men drog hem en härlig slant på det hela. 1000 bath betalade vi. Sedan tog F en runda i området vi var på o försökte sälja ETT armband för 200 bath & han lyckades sälja till en person.. Så en mycket nöjd Fredde kom tillbaka o sa "Ja, då kostade kartan bara 800 bath" Haha, affärsmannen!

Så, vill ni ha armband är det bara att höra av er när vi kommer hem ;)





Goodmorning sunshine

Det åskade & regnade som tusan igår, internet slutade fungera här så vi kunde inte uppdatera bloggen något.
For ut o käkade lunch igår vid 11-12, då var det fortfarande bra väder.. Sedan började det mörkna på himlen o därefter kom busvädret. Tog och luftade benet lite igår eftersom mina tår hade svullit (svällt?), foten fick ligga i högläge ett bra tag o jag somnade på sängen som en stock tillslut. Kanske var lika bra att det var dåligt väder igår så man fick sig en liten vilodag.

Idag ska vi byta rum, blir nog ett likadant o på samma våning. Så nu väntar vi på att rummet ska bli ledigt så vi får packa över alla grejerna. Ser ljust ut på himlen idag så jag hoppas på en fin dag ;D

KRAM


Something is wrong

Freddan hoppade upp inatt o körde regndansen. Vad skådade våra ögon - Jo, just regn!
Det verkar ska fortsätta idag för det har varit alldeles mulet & för ett tag sedan öste det ner mer regn. Blir en "köjdag" idag.. Käka någon lunch & kanske dra igång en film? Med andra ord så blir det inte inget stekande.. just nu iallafall, kanske blir bättre senare! ;)

Ha det bra!


Inte en droppe regn.... på flera dagar

Hallådär!
Dagen har varit rätt lugn & skön. Våran norska granne har flyttat härifrån & in flyttade några Ryssar som inte alls var lika trevliga. Vet inte vad det är men alla Ryssar man träffat utomlands har inte alls imponerat på en, om man säger så.... Nåväl.

Vi köpte även kokosolja (jag ville ha det!!) för att pumpa på med färgen lite. Känns inte som att man blitt så farligt brun. Men nu ska det väl ta fart hoppas jag! ;) Gömde flaskan för Freddan idag, då jag anser att han inte alls behöver det.. Vill inte erkänna för honom att han faktiskt blir brunare än mej. Men nog fasen skulle han ha det och står sedan o skryter om hur brun & fin han blitt!
Tragiskt att man blivit så morgontrött nu, annars skulle jag klivit upp tidigt som fasen o börjat pressa mycket tidigare än honom! Haha

Jaja, imorrn ska det pumpas på med sol, tror vi får traska ner på stranden då.. Tog mig ju faktiskt ett dopp i poolen idag på samma sätt som tidigare. Var riktigt härligt må jag säga! :)

KRAM


Vår söta brud där vi bor :)


Snart dax för lunch

Tänkte återberätta dagen lite snabbt från gårdagen. Fick en liten "show" på hotellet igår e.m då det kom in en orm på hotellområdet där vi bor, ingen giftig dock. Vissa blev helt panikslagna för att de var så rädd för ormar. Hehe. Jag låg lugnt på solstolen & tittade medan de stod med kvastar och grejer för att försöka få dö på honom. Den lilla rackaren slingrade sig in i en pelare så hotellpersonalen var tvungen att ringa efter en "ormjägare". Killen kom och de började spola vatten i pelaren, hämtade något vitt (som såg ut som snö fast i hård pulverform) som de stoppade in där. Efter lite spolande o petande fick han tag på ormen o sprätte ut honom på marken, snabbt var han där o högg honom runt huvudet. Snabbt var det gjort & lugnet befann sig hos alla :)

Vi fick även besök av en söt katt. Han/hon var hur mysig som helst, satt & kelade med den fleera minuter. När vi sedan skulle ut ville inte kissen fara iväg utan kikade omkring på våran terass...

Iväg for vi på Erik's & käkade. Jag beställde in en plankstek som var gudomligt god!! Är farligt att vara här i Thailand då finmaten är så sjukt billig (och att jag älskar kött!!) Vi satt & pratade med ett gäng gubbar från.. Göteborg tror jag. Känns som vi bara träffat på göteborgare & Norskar här, hehe. Efter maten tog vi en gin&tonic innan vi for vidare. For på en pub & satt bara och kollade läget där. Ungefär som på bangla, en maassa barer tätt inpå varandra, hundra olika låtar som spelas samtidigt så man knappt hör vad man säger. Fast det är ju kul att bara sitta och titta. Var faktiskt våran första kväll ute eftersom vi, eller jag, varit så galet trött på kvällarna. :)

En av personalens flickor fyllde även år igår så vi gav henne en present, även systern då de är så sjukt söta! Hehe. Är så kul att se när de blir så glada. Känns som att man är som en liten familj här. :)
Mormor'n kom sedan med "bithday cake", som var en donut med någon glasyr på. Smakade riktigt bra, som hemma!

Nä, nu ska vi väl ta in någon frukost/lunch..

Jo, drack våra första koppar kaffe igår föresten! Sjukt bra kaffe. Smakade som hemma.
Galet att man inte druckit en kopp på så länge, då vi båda annars hinkar i oss kopp efter kopp på våra jobb.

Ha en bra Dag våra vänner :)


Lilla ormen & ormpojken

Jag & våra brudar här på hotellet, som hjälper mig upp för trapporna osv ;]

Fina Freddan

Kissekatten




Snake & Pub

Är så slut på efter denna dag. Vi skriver mer imorgon o lägger ut några bilder!!
Kan kort skriva.. Ormjakt, middag ute, "pubrunda".. Och en maaaaassa sool såklart ;)
KRAM


Det börjar dra ihop sej till snö, eller?

Vi har träffat en göteborgare som bor på samma hotell som oss. Har suttit & surrat massa med honom o tatt nån bärs. Freddan passade även på att dra några roliga historier (Som jag aaaaldrig hört förut, Haha) ;]
Träffade även på en kattunge igår som trodde att mitt ben var nåt sorts klätterträd. Har varit ute och prom.... hoppat en hel del. Varit ner på stranden, fått naglar fixade & även håret.

Har fått hjälp av hotelltjejerna upp för trapporna här på hotellet, de ville bara vara vänliga o faktiskt blev det bara motsatsen. Eller... Jo..
Freddan har fått riktigt brända ben idag efter våran dag på stranden osså har han tagit sitt första dopp i havet!!
Snacka om att det kliar i kroppen när man ser havet, skulle göra vad som helst för att bara få slänga mej ner i havet o följa vågorna. Kanske får man be nån thai att hjälpa en ner i vattnet någon dag?

Jo, och Freddans "höjdpunkt" var ju när han hittade ostkrokar här! Han tjöt av gjädje....

Orkar inte skriva något mer, kommer lite bilder istället! :)








O slutligen en bild på Fredriks fina vader. Är ju inte alls soligt här som ni förstår?!
Detta är från idag bara.. Galet ;D


El Dorado

Oj vilken brakmiddag vi fick oss idag! Hittade en grym restaurang, inte så långt ifrån där vi bor faktiskt som heter El Dorado! Freddan tog in en skagentoast som vi delade på till "förrätt". Sedan köttbullar, mos & lingonsylt.. Och pepparstek m strips o sås. Gissa vem som tog vad? ;]

Träffade ett par nere vid poolen som hade lämnat in nyckeln i receptionen innan de hade farit ut. Och nu hade de stängt så de var tvungen att vänta på att någon skulle komma o öppna på deras rum. Killen hade bandage runt foten (Hade kört åt helsike med moppen) så de undrade såklart om vi hade gjort detsamma när jag kom o hoppade på kryckor. Fick tips om att fara på Zoo här i närheten, som endast ligger 6-7 km ifrån där vi bor. Blev riktigt taggad, hoppas Freddan känner likadant! :) Fanns även något fint vattenfall att se där..m.m.

KRAM




We are back

Idag har vi bytt hotell igen. Vårt förra var inte alls dåligt, om man inte hade haft ett dåligt ben då. Men för våran del blev det ett litet minus med tanke på alla uppförsbackar o att det var så långa avstånd mellan allt.
Nu däremot har vi jättenära till olika matställen & även till stranden. Så vi spenderade vår första dag idag på stranden faktiskt! Var riktigt härligt!! Tog en cheesetoast o chang, tittade hur vågorna slog.. Man blev inte bara liiite sugen på att slänga sig i o fångas av vågorna.

När vi satt där vände jag mej om och fick syn på en av alla strandförsäljare. Sa till Freddan att "hennes ansikte känner jag fasen igen". Sedan kommer hon fram till oss.. "Oooh I know you from last year in Pattaya.... osv". Vi träffar alltså samma dam som förra året. Vad är oddsen? Haha! Skrattade o hade oss, sedan tog F footscrub & på mig fixade hon naglarna. När vi kom hem rann svetten som aldrig förr, sjukt varmt & jobbigt att hoppa men det var värt alltihop! När vi satt oss på rummet sedan kändes det som efter världens träningspass (Vilket var ett BRA tag sen) Haha!

Snart ska vi ta och göra oss iordning för att sedan fara ut och äta något gott :)
KRAM från oss!






Pizza on the roof

Dagen började med frukost nere i restaurangen. Sedan gick vi till hotellrummet & bytte om till badkläderna. Tog med oss datorn & högtalarna även idag o spelade musik! Hann surra med Storasyster (Ida), brorsan & Frugan på hemmaplan! Även Pappa Inge-Bo & mamma Ann-Gerd :).

Vi slog även på stort idag o fick oss 1 h massage. Satt jäkligt gött må jag säga! Helt sjukt vad tiden springer iväg när man ligger o blir masserad. Kort efter det gick vi upp till terassen på taket o fick avnjuta solnedgången med pizza & öl. Ett riktigt bra avslut på denna dag! Fredrik fixade musiken där uppe, fanns en stereo som nästan dammat ihop. Vi spelade lugn Thaimusik o låg sedan bara o tittade runt i denna mysiga miljö. Smäller bara till så blir det bäcksvart ute :)

Nu är det mörkt som natta ute.. Ska kika runt lite på datorn & sedan blir det nog en tidig kväll!
Ha det gott! Kram från oss






Pictures


Såhär fick vi sitta i bussen. Var en dubbeldäckare o på nedre plan såg det ut som på bilden.
Det var proppfullt med folk på övre plan medan vi fick sitta i soffan på nedre. Lyx - Oja!

Första hotellet i Koh Samui. Riktigt fint & fräscht!

Glassar vid poolen

En nöjd Fredde

På den sista bilden kan ni se hur vi bor just nu. Hotellet ligger till vänster i denna uppförsbacke.


A day with love and music

Dagen började med att vi drog oss rätt länge. Fredrik var uppe med tuppen men jag var halvt död när han ville att vi skulle gå ner & käka frukost. Låg med ena ögat halvt öppet o mumlade om att jag var trött o ville sova. Hade så svårt att somna igårkväll så det blev sovmorgon helt enkelt!

Ute i solskenet idag låg vi först bara o njöt av värmen. Sedan hämtade Freddan datorn så vi kunde spela lite musik... Osså hann vi även surra med mamsen & Inge-Bo via webcam, så de fick se hur vi hade det vid poolen ;)
Träffade två tjejer från Uppsala som vi surre med, även dem butiksbiträden ;), fast de skulle vara borta betydligt mkt längre än oss. Ena tjejen hade varit ute o rest till b.la. Malaysia och Vietnam innan Thailand.. O skulle vara borta sammanlagt 6 månader (om inte längre). Medan den andra precis påbörjat sin resa. :)

Serivcen på hotellet är på mycket hög nivå! De kom upp med mat till oss på vårt rum, en jättesöt liten flicka på 4 år kanske som följde med mamman o bar en av brickorna. Lilltjejen gav vi dricks o även mamman såklart! 

Pjuh, Nu blev det mkt skrivande! Ha de gott!  




Nu har vi skaffat oss ett thainummer...

Nu har vi fixat oss ett thainummer så ni ska kunna nå oss!
+66828099497



Taxidriver

Hotellet som vi bor på nu ligger i en jäkla uppförsbacke. Vi gick ner & kollade läget i "byn", för det är nog precis vad det är här. Rätt lugnt o stillsamt. Fick ta ett par pauser när vi skulle leta något ställe att käka på. Tillslut hittade vi ett och maten var kalas! Jag tog en köttbit med pommes & stekt lök. Freddan tog en carbonara & gick lös på en sås dem hade, Jalapenos i flytande form! Dit går vi absolut fler gånger :)
När vi skulle hemåt tog vi taxi eftersom det kändes jäkligt jobbigt med uppförsbackarna här. Trodde det skulle gå kanon TILLS Fredrik gav honom fel vägbeskrivning & sa att han skulle fortsätta längre upp än där hotellet låg. taxikillen fick motorstopp, bilen började rulla bakåt... Tillslut tokvarva han o kom uppför backen. Som visade sig vara fel. Han klev ur bilen, det rök och började luktade bränt. Han skakade på huvudet när Freddan skratta & sa att det måste nog ha blivit fel. Så det var bara för honom att vända neråt. När han lämnade av oss gick han ur bilen o viftade framför näsan o skrattade. Snacka om bränd koppling! Blev smått nervös om vi skulle bli tvingad att betala för den förstörda kopplingen men det slapp vi!

Det kanske ser ut som att allt är en dans på rosor nu när vi är utomlands men det kan jag meddela att det inte är. Har redan haft mina stunder då det bara känns piss. Då foten värker, då det inte känns bra när jag varken står eller sitter. Att ligga ner är den bästa vilan. T.om. Fredrik har påpekat hur mycket jag sovit/vilat jämfört med annars. Första dagen känns det som att jag inte gjorde annat än att just sova.

Nåväl! Ha en bra dag! Kram


Dijon Senap

Det känns som solsidan just nu! Vi kom till vårt nya hotell idag. Jättefin utsikt, dock lite minus med att det stod att hotellet hade "poolbar" , men som i själva verket bara står.. Är rätt nybyggt här sa dom så de har inte hunnit få igång allt än. Vi tog in en öl var o satt å stekte vid poolen. Till lunchen blev det en öl till... och nu till det mkt pinsamma. Jag kände av det så pass mkt att jag var tvungen att gå & lägga mej! Haha! Fredrik fick gå efter mig i trappen efter att jag höll på ramla baklänges.

Medan jag tog min lilla vila traskade Fredde iväg o skulle handla lite. Hade bett honom att köpa b.la. tamponger.
Och ja, killar + handling = kan ju inte gå annat än fel?
Han kom hem med bebisblöjor o sa att det måst ju vara samma som mensblöjor. Ursäkta, blöjor???
Hm, aja. Man får se det som något roligt!!

KRAM


Picture

Denna dag har varit den bästa på mycket länge. Vi började med frukost & sedan gick/hoppade vi ner till poolen. Där har vi varit hela dagen. Ibörjan när vi låg i solstolarna kände jag hur jäkla sugen jag blev på att bara slänga mej ner i poolen. Efter några minuters funderande kom jag på att jag visst kunde!
Såg att det fanns en trapp över hela kortsidan av bassängen så jag tog hjälp av Fredde så kunde jag känna på vattnet o tillsist lägga mig i. Doppade hela kroppen men höll foten kvar på kanten. Han la en handduk under benet så kändes det himla bekvämt! Allt går bara man vill & hells när jag har världens hjälpsammaste kille som hjälper mig :) Ville knappt kliva upp ur vattnet för det kändes så himla bra att ligga där i solen o höra hur folk pratade & skrattadei bakgrunden.

Tillsist gav vi upp o begav oss upp till vårt rum. Där tog vi ut solstolen som vi har på balkongen o satt på framsidan så vi kunde njuta av eftermiddagssolen. Nu känner man sig rätt nöjd i kroppen. Ska sitta fint med en liten powernap & sedan får vi se vad som händer ikväll. Sista kvällen vi bor på detta hotell, imorgon bär det av på ett annat ställe.

Ha det gott!





 


Fullt ös

Nu har vi ganska precis kommit hem igen efter våran lilla tripp. Numera har vi nog en privatchaufför som kör en svart king cab. Snacka om att vi har lyxigt.. När vi skulle betala 300 bath idag när vi kom tillbaka, kände jag mig sjukt trött i benet. Vi hade bara 1000 bath sedlar o han hade ingen växel. Jag sa att han kunde ta det för jag ville bara iväg.. Medan Fredde stod med öppen mun o funderade om jag var riktigt riktig.
Vi kom tillslut överrens om att vi skulle komma tillbaka till honom imorrn så skulle han få sina pengar o då får vi förhandla om han ska köra oss hela dagen imorrn också! ..Får hålla tungan rätt i mun så jag inte drar till med nån stor summa, bäst är nog om Fredrik sköter snacket! haha

Imorrn är planerna som sådan, upp å käka frukost. Sedan lägga sej vid poolen.. O fara till våran cab-kille o deala om körningen!

Ha de gott alla! Kram



Love


Sitter på balkongen o mår gott! Var uppe med tuppen imorse, innan frukosten började här på hotellet.
Vi trodde den skulle börja kl 07 men det började visst kl 09 så Fredrik fick fara iväg o handla lite
mackor & yoghurt medan jag satt kvar nere vid poolen o väntade.

Mamma, ja jag kommer ihåg att ta sprutorna, så ni behöver inte vara oroliga =)

kram


Koh Samui

Hej Hopp! Ny dag nya armtag..

Blev en lång dag idag men nu har vi äntligen kommit fram där vi ska bo ett par nätter.
Imorse var det uppstigning 04.00. Taxin/Minibussen hämtade upp oss kl 05 & det bar av på Flygplatsen i Bangkok.

Planet vi skulle åka blev förenat 1,5-2 h. Vi hade satt oss i planet o skulle börja rulla iväg men de fick sedan vända tillbaka. Det kom in några män som kollade ett par grejer i planet. Flygvärdinnan sa att vi skulle byta plan så det var bara att hoppa ut, In i flygbussen & sedan iväg till andra planet som vi kom iväg med rätt snabbt ändå. (Att notera: Hade inte samma bekvämlighet denna gång med hiss & grejer till planet, jag fick hoppa upp/ner för trapporna)

Väl framme träffade vi ett härligt gäng i bussen som gick från surat thani ut till färjelägret som sedan tog oss hit. De var från Uddevalla & Trollhättan. Skulle också besöka Koh Samui.. Hade även ett par äldre gubbar i närheten som satt & diggade musiken som spelades från deras hörlurar. Ojoj! Haha

Måste även tillägga hur sjukt bra plats vi fick i dubbeldäckaren. På nedre våningen fanns det en soffa med bord. Jepp, där fick vi breda ut oss gott!

.. Har även insett efter denna dag som inte har inneburit lika mycket bekvämligheter. Att detta kommer vara min första träningsresa! Har hoppat som en idiot med kryckorna idag. Tjurig som man är så tog vi oss till och från färjelägret utan hjälp, hoppa upp på färjan med alla dessa trappor..  Nästan så man känner sig smått duktig! Det negativa hittils är att jag fått sån himla arselvärk. Suttit på samma sätt hela tiden för att ha foten i högläge på väskan o det resulterar i.... ÖM STJÄRT

Nåväl, nu ska jag inte tråka ut er! Klockan är strax halv 5 på eftermiddagen o vi ska väl ta en välförtjänt powernap. Sedan får vi leta åt något ställe att käka middag på.

Ha det gott! KRAM FRÅN TESSAN & FREDDE

Framme i Bangkok

Jiho! Nu är vi äntligen framme i Bangkok o ligger på hotellrummet.
Vi måste berätta lite kort om vad vi varit med om hittils..

Först & främst fixade vi en rullstol på arlanda, då fredde fick skjutsa runt mig. Sedan har det bara rullar på...Om man säger så! ;) Haha. En kvinna trodde Fredrik var min assistent, lite roligt faktiskt. Fast nog kan det ligga nåt i det för jag har ju verkligen utnyttjat situationen. - Skjutsa mig närmare, kan du hämta det.. osv. Men vad fasen, hur ofta har man chansen att få allt serverat?

I Peking mötte en kinesisk kvinna upp oss, även där med rullstol. Hon skjutsade runt mig medan Fredde bar väskorna. Vi fick gå före i ALLA köer. Något man skämtat om förut när det har varit långa köer, -fasen man skulle haft rullstol så man fått gå först.

Det coolaste jag var med om där var när hon skjutsade mig i rullstolen till planet. Jag fick gå in genom nödutgången på planet från en "minibuss" som de hade flak på som de hissade upp mig med. Snacka om att känna sig speciell.

När vi landat i Thailand mötte en Thailändare upp oss o samma visa där, när man kommer in i landet o ska upp med pass o grejer brukar det vara sjuukt långa köer. Men inte för oss!! Han körde om allt o alla så vips var vi först igen. Sist ut ur planet men lixförbaskat först när det väl gäller!

Kan nog skriva hur mkt som helst men vi avslutar inlägget här. Ha det bra allihopa! Hoppas vi kan roa er med allt som vi är med om :)

En extra kram till Inge-Bo, Yvonne, Ann-Gerd & Makkan

RSS 2.0